Més de 1.300 animals de companyia abandonats a València des del principi de l'any

Tot i això, aquesta xifra suposa una disminució del 16% respecte al mateix període de l'any anterior.

Més de 1.300 animals de companyia abandonats a València des del principi de l\'any
Més de 1.300 animals de companyia abandonats a València des del principi de l'any

Més de 1.300 animals de companyia abandonats a València fins ara enguany, principalment gossos i gats, segons les dades de Modepran, que ha donat a conéixer l'Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de València (Icovv). No obstant això, aquesta xifra suposa una disminució del 16% respecte al mateix període de l'any anterior.

A tot Espanya van ser 138.000 els gossos i gats recollits per refugis i protectores, segons alerta l’Associació Espanyola de Veterinaris Municipals.

Cada estiu augmenta el nombre d'animals de companyia que són abandonats, i per això l'entitat ha llançat una campanya en xarxes socials per a lluitar contra l'abandó d'animals de companyia en aquests mesos. Es tracta d'un concurs fotogràfic en Facebook i Instagram amb el qual es pretén mostrar que la tinença responsable de mascotes és compatible amb les vacances, els viatges i les escapades. També l'Ajuntament de València té una campanya en marxa amb el lema "No abandones. Qui perd un amic, perd un tresor, visible en diferents suports publicitaris de tota la ciutat.

Saber triar

Des de l'Icovv recomanen conéixer les característiques de la mascota que es vaja a adoptar, així com les seues cures i necessitats, per a valorar si podran cobrir-se el temps que siga necessari i, d'aquesta forma, fer una elecció responsable. Per a triar de forma correcta i evitar l'abandó posterior, també és recomanable recórrer a l'assessorament professional perquè ajuden en aspectes clau com el cost econòmic de mantindre l'animal, el seu caràcter i comportament, quin animal es pot adaptar millor en funció del tipus d'habitatge, espai del qual disposarà la seua mascota, el temps que li pot dedicar, la convivència amb xiquets o la possibilitat de viatjar, entre altres.

També et pot interessar

stats