1.157 conductors donen positiu en alcohol i 616 en drogues en controls de la Policia Local de València enguany

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jesús Carbonell, ha indicat que “s’està augmentant cada any la quantitat de controls i proves d'alcoholèmia"

Un agent de la policia local de València
Un agent de la Policia Local de València / Policia Local de València

Un total de 1.157 conductors han donat positiu en alcohol i 616 en drogues en controls de la Policia Local de València des de principi d'any, segons ha informat el consistori este dilluns.

Del total de les proves d'alcoholèmia amb resultat positiu, 731 han marcat una taxa que es troba entre el màxim permés, 0,25 mil·ligrams per litre en aire espirat, i els 0,60 mil·ligrams per litre en aire espirat que marca la taxa penal. Per tant, han sigut objecte d'una sanció administrativa.

La resta, 426 proves, han superat els 0,60 mil·ligrams i suposen un delicte que està recollit en l'article 379.2 del Codi Penal i que castiga a qui "conduïra un vehicle de motor o ciclomotor sota la influència de drogues tòxiques, estupefaents, substàncies psicotròpiques o de begudes alcohòliques".

Pel que respecta als 616 conductors i conductores que han donat positiu en estes proves per conduir sota els efectes de les drogues, l'Ajuntament ha precisat que en tots els casos la sanció ha sigut administrativa.

De les alcoholèmies positives, 984 s'han dut a terme en controls preventius, planificats o no planificats, i la resta, 173, a conductors implicats en un sinistre vial. D'estos accidents, 130 van ser sense ferits i 43 amb ferits.

Quant a la conducció sota els efectes de les drogues, el consistori ha agregat que 596 dels positius s'han obtingut en controls preventius i 20 després de fer la prova a una persona implicada en un sinistre vial. D'estos, 13 han sigut accidents sense ferits i 7 amb ferits de diferent gravetat.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jesús Carbonell, ha indicat que la Policia Local de València “està augmentant cada any la quantitat de controls i proves d'alcoholèmia". Així, ha explicat que en els primers cinc mesos de l'any 2023 es van fer 1.111 proves d'alcoholèmia amb resultat positiu i des del principi del 2024 ja han sigut 1.152 els conductors sancionats per conduir sota els efectes de l'alcohol.

També et pot interessar

stats