1 de cada 10 menors valencians fan apostes per internet més d'una vegada al mes

A més, la meitat dels menors de 18 anys han fet apostes en línia alguna vegada, tot i ser il·legal

Els experts alerten que es tracta d'un fenomen a l'alça
Els experts alerten que es tracta d'un fenomen a l'alça

Les xifres són alarmants. Un de cada deu menors valencians aposten per internet més d'una vegada al mes. Així ho constata un estudi de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que també revela que més de la meitat dels menors de 18 anys han apostat en jocs en línia alguna vegada, tot i ser il·legal. 

Els experts alerten que es tracta d'un fenomen a l'alça i destaquen que les campanyes publicitàries que fan les cases d'apostes amb famosos incrementen el problema. El psicòleg expert en addiccions, Quique Madrid, ha assegurat que els menors segueixen a referents en les xarxes socials “com ara els esportistes d’elit, que fan publicitat del pòquer o d'apostes esportives”. 

De fet, les apostes esportives en línia s'han convertit en una activitat regular entre els menors d'edat. Registrar-s'hi per a poder jugar és molt fàcil i no hi ha cap tipus de control. A més, la possibilitat d'introduir canvis en les jugades mentre els partits estan oberts incrementa la xifra d'apostes, ja que dona una falsa il·lusió de control.  

En dos anys, la xifra de ludòpates menors d'edat vinculats a les noves tecnologies ha crescut un 23%, i es deu a la vulnerabilitat d’aquesta etapa. Els joves s'inicien cada vegada a edats més primerenques, i són els pares els que normalment donen la veu d'alarma en detectar que els seus fills es gasten els diners molt ràpidament. 

També et pot interessar

stats