Zaplana va amagar 11 milions a Luxemburg i 9 a Andorra

La Generalitat estudia personar-se en el cas per a recuperar els diners de la trama que s'han localitzat.

Foto de portada: L'entramat empresarial del cas Erial és més complicat del que es pensava

Eduardo Zaplana va amagar més d'onze milions d'euros a Luxemburg i nou milions més a Andorra. El sumari del cas Erial dibuixa un entramat empresarial per a blanquejar aquestes comissions molt més complicat del que es pensava. Segons la Guàrdia Civil, l'estructura va actuar durant vora vint anys en una dotzena de països del món.

Fonts de l'entorn de Zaplana es mostren indignats amb la revelació de la seua agenda personal, on consten reunions amb Cotino en dates que coincideixen amb les adjudicacions. Per a Zaplana, eren reunions no relacionades amb la trama.

Zaplana va eixir de presó ara fa un any. La jutgessa instructora li va concedir la llibertat provisional després de negar cinc vegades les peticions que feia la seua família per motius de salut. Ara, Zaplana rep tractament per leucèmia i fins que se celebre el juí ha d'anar cada setmana a signar al jutjat.

La Generalitat estudia personar-se en el cas

La Generalitat estudia personar-se en el cas per a recuperar els diners de la trama que s'han localitzat. Els grups del Botànic han marcat com a prioritat recuperar els diners i consideren que el sumari evidencia que es va crear un model de corrupció sistèmica.

Per la seua banda, el PP considera prematur fer valoracions a partir d'un sumari judicial. Així, ha demanat a la ciutadania que tinga en compte que “això ni és una sentència, ni encara s'ha produït un juí”.

També et pot interessar

stats