Zaplana reitera que no té cap compte a l'estranger i que no ha comés cap irregularitat

L'expresident de la Generalitat ha comparegut al jutjat després que el posaren en llibertat provisional fa una setmana.

VÍDEO | Zaplana reitera que no té cap compte a l\'estranger i que no ha comés cap irregularitat

L'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, investigat pel cas Erial, ha comparegut aquest dilluns als jutjats, després de la posada en llibertat provisional i una vegada alçat el secret d'una part del sumari.  Des de dilluns passat, Zaplana rep assistència mèdica al seu domicili. El també exministre està acusat de crear una trama organitzada per a cobrar comissions il·legals i blanquejar diners.

Quan ha arribat als jutjats, Zaplana ha insistit a dir que no té cap compte a l'estranger i que mai no ha incorregut en cap il·legalitat. "Puc reiterar fins a la sacietat que no tinc cap compte ni cap bé fora d'Espanya", ha assegurat. A més, Zaplana ha afegit: "Mai vaig participar en una adjudicació il·legal en el temps en què vaig ser president i en una d'elles ni tan sols era president".  

La jutgessa del cas manté que Zaplana utilitzava un testaferro que hauria creat empreses a Luxemburg per a desviar els diners. Membres de la família Cotino també haurien constituït una societat amb la mateixa finalitat. Més tard, les dos parts haurien creat una tercera firma, que va ser la gran beneficiada de les adjudicacions del Pla Eòlic Valencià i de l'explotació de les inspeccions tècniques de vehicles, amb més de 86 milions d'euros, d'on haurien eixit les comissions il·legals.

En el cas de Zaplana, podrien arribar a 10,5 milions d'euros, suposadament blanquejats en empreses 'pantalla' a l'Uruguai i també amb la compra d'immobles, sobretot a Alacant. El sumari també apunta que l'expresident de les Corts, Juan Cotino, va obtindre més d'11 milions d'euros de manera il·legal i l'expresident de la Generalitat, José Luis Olivas, 580.000 euros.

L’exalcalde de la Vila Joiosa es desvincula del cas Erial 

L’exalcalde de la Vila Joiosa i diputat d’Emergències de la Diputació d’Alacant, el popular Jaime Lloret, ha afirmat que “no té res a veure” amb les converses del cas Erial en què el testaferro de Zaplana, Joaquín Barceló, esmenta el seu nom. 

Així mateix, Lloret ha assegurat que mentre va ser alcalde mai va fer un tracte de favor a ningú, i no deu res a aquest senyor.

L’exalcalde sí que admet haver-se reunit amb Barceló però en qualitat de president d’una agrupació d’interés urbanístic vilera. “Més enllà d’aquest tema, no he tingut cap reunió amb aquest senyor ni abans, ni després”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats