Zaplana destaca la gran transformació social de la Comunitat Valenciana en una carta

És la primera vegada que l'expresident de la Generalitat no està present en la celebració institucional del Nou d'Octubre.

És la primera vegada que l'expresident Eduardo Zaplana no assisteix a les celebracions del 9 d'Octubre | Morell (EFE)
És la primera vegada que l'expresident Eduardo Zaplana no assisteix a les celebracions del 9 d'Octubre | Morell (EFE)

L'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, no ha assistit hui a la celebració institucional del Nou d'Octubre perquè està empresonat provisionalment a Picassent des de fa quatre mesos. 

Zaplana ha volgut estar present en la celebració del Nou d'Octubre i ho ha fet a través d'una carta que hui publica Las Provincias. En el seu escrit, l'expresident de la Generalitat ha fet referència a la seua situació en presó i ha mencionat la seua voluntat de participar en aquesta celebració. "Ho he fet sempre, algunes vegades en condicions poc còmodes, tant des del punt de vista polític com de salut, i ho haguera fet, sens dubte, en esta ocasió, si no estiguera des de fa alguns mesos en presó preventiva", explica.

En la carta, l'exministre no fa cap referència a la seua situació processal i ha matisat: "em pronunciaré quan recupere la llibertat, i quan tinga coneixement del sumari i puga exercir el meu legítim i constitucional dret de defensa". A més, ha fet una lloança del que ell considera triomfs aconseguits en democràcia: "mai abans havíem disfrutat d'un autogovern com el que tenim hui, llevat de si ens remuntem a la història de l'antic regne, res comparable amb aquesta institució democràtica que hui contemplem i a la qual han contribuït nombrosos i diferents governs i parlaments des de la pluralitat ideològica, reflex de la nostra terra". 

Zaplana també ha elogiat la transformació de la Comunitat Valenciana en sanitat, educació i la xarxa viària, i ha afirmat: "en aquests moments de cert desconcert polític i inestabilitat a Espanya, parar-se a assenyalar únicament les errades comeses i passar per alt els encerts o assenyalar exclusivament les nostres mancances i oblidar-nos dels nostres triomfs, crec que no és el que més ens convé", ha indicat Zaplana.

També et pot interessar

stats