Zaplana demana que s'anul·le la declaració del testaferro uruguaià que l’apunta

Fernando Belioth va confessar que l'expresident de la Generalitat era el responsable de la trama d'Erial.

Zaplana demana que s\'anul·le la declaració del testaferro uruguaià que l’apunta
Zaplana demana que s'anul·le la declaració del testaferro uruguaià que l’apunta

La defensa de l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana, acusat de blanqueig de capitals en el marc del cas Erial, ha denunciat el possible acord entre la fiscalia i el presumpte testaferro uruguaià, Fernando Belioth, i ha demanat la nul·litat de les seues declaracions. 

Considera que Belioth havia de declarar com a acusat i no com a testimoni. Per això vol que no es tinguen en compte les declaracions davant el jutge, on apunta directament Zaplana com a responsable de la suposada trama de cobrament de comissions i destinatari dels diners amagats en diferents paradisos fiscals que investiga la causa judicial

El jutjat investiga quantitats com ara els 6,4 milions d'euros depositats a Andorra i que després de passar per Luxemburg van acabar a Panamà via els Països Baixos, a través dels coneguts en l'argot com mariachis. El que és el mateix, huit ciutadans panamenys vinculats a despatxos d'advocats a Panamà que van actuar de nous testaferros per a amagar, presumptament, els diners en tres societats mercantils al país.

També et pot interessar

stats