Zaplana continuarà en presó

L'Audiència de València rebutja el recurs de l'expresident, que havia demanat arrest domiciliari per raons de salut.

L'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu / Efe

L'Audiència de València ha rebutjat el recurs de l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana i ha confirmat la presó provisional acordada per la jutgessa d'instrucció del jutjat número 8.

La defensa de Zapalana havia demanat arrest domicilliari al·legant l'estat de salut de l'expresident de la Generalitat, que pateix leucèmia. Segons els advocats, l'estada en presó podria agreujar el seu estat de salut.

Aquest dimarts s'ha celebrat una vista en la secció quinta de l'Audiència provincial, després de la qual la sala ha decidit mantindre la seua situació de privació de llibertat. Contra aquesta decisió ja no és possible recórrer.

Zaplana es troba a la presó de Picassent des del passat 25 de maig pel cas Erial. L'expresident de la Generalitat està sent investigat pels delictes de blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsedat documental, associació il·lícita per a delinquir i grup criminal.

També et pot interessar

stats