Zaplana compleix un any en llibertat provisional

El cas Erial, pel que va ser empresonat, encara està en fase d'investigació.

Zaplana compleix un any en llibertat provisional
Zaplana compleix un any en llibertat provisional

L'expresident de la Generalitat i exministre del PP, Eduardo Zaplana, compleix un any des que va eixir en llibertat provisional, després de huit mesos de presó preventiva a Picassent, pel conegut com cas Erial. En eixir, Zaplana va haver d'entregar el seu passaport i està obligat a comparéixer una vegada a la setmana en el jutjat de guàrdia més pròxim al seu domicili.

Mentrestant, el cas Erial es troba encara en fase d'investigació. En el cas es jutgen les suposades comissions per valor de 10,5 milions d'euros que va cobrar després de promoure el procés de privatització de les ITV valencianes.

La titular del jutjat d'instrucció, en col·laboració amb la Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil, ja han aconseguit recuperar prop de 7 milions d'euros que havien sigut transferits a una entitat bancària suïssa i la propietat de la qual, al 90%, és de Zaplana. La resta s'atribueix a Joaquín Barceló i Francisco Grau, considerats els seus col·laboradors. Tots dos consten, juntament amb l'exdirector general de la policia i expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino; la dona de Zaplana, Rosa Barceló; la secretària personal de l'expresident, Mitsuko Henríquez; l'exdiputada del PP a les Corts, Elvira Suanzes; i la filla i gendre de Zaplana, Maria Zaplana i Luis Iglesias, com a investigats en el cas.

Tots hauran de prestar declaració una vegada la UDEF haja trobat i analitzat tota la documentació que necessita per a prosseguir amb el cas. Molts dels escrits es troben repartits en diferents entitats foranes, fet que complica molt les indagacions.

També et pot interessar

stats