Zaplana compleix 6 mesos empresonat sense convéncer la justícia del risc que corre

La defensa de l’expresident de la Generalitat ha presentat ja quatre recursos per a demanar-ne la posada en llibertat o l’arrest domiciliari.

L’exministre i expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana
L’exministre i expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana / Morell (EFE)

L’exministre i expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, compleix aquest dissabte sis mesos en presó incondicional i sense fiança pel cas Erial, encara sota secret de sumari, sense que els seus advocats ni la família hagen aconseguit convéncer la jutgessa que instrueix la causa, ni els forenses, del risc per a la salut que li suposa continuar empresonat. 

El passat 20 de setembre es va saber que el quart informe mèdic de Zaplana, malalt de leucèmia, concloïa que la seua salut no corria perill a Picassent, el centre penitenciari on va ingressar preventivament per la seua presumpta implicació en delictes de suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

Cada quinze dies, el també expresident del PPCV acudeix a l’Hospital La Fe de València per a fer-se diverses proves mèdiques i rebre tractament per la leucèmia que pateix des de 2015, any en què li van fer un trasplantament de medul·la. 

L’equip d’advocats ha presentat ja quatre recursos (tots, rebutjats) per a demanar que el posen en llibertat o que li apliquen l’arrest domiciliari. Al·leguen un “deteriorament acusat” del seu estat de salut

El cas de Zaplana ha generat reaccions de solidaritat des de diversos àmbits polítics, com ara de l’expresident del govern espanyol, José María Aznar, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, o el síndic del PSPV a les Corts, Manolo Mata.

També et pot interessar

stats