Zaplana assegura que no ha cobrat mai comissions il·licites i que no té comptes a Suïssa

L'expresident de la Generalitat ja ha lliurat el passaport al jutat per a formalitzar la seua posada en llibertat.

VÍDEO | Zaplana assegura que no ha cobrat mai comissions il·licites i que no té comptes a Suïssa

L’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana ha afirmat que no va participar mai en les adjudicacions de contractes de les quals se l'acusa haver cobrat comissions il·lícites i que no té cap compte a Suïssa ni en cap altre país.

Zaplana, qui ha obtingut aquest dijous la llibertat provisional pel cas Erial, ha afirmat en un comunicat que té la tranquil·litat absoluta de poder defendre la seua innocència quan se li permet. A més, ha afegit que no va cobrar mai "ni un euro en suborns o comissions il·legals", i no es va apropiar de fons o actius relacionats amb l'administració pública.

Segons han informat fonts judicials, la decisió de decretar la llibertat provisional s'ha adoptat en reduir-se el risc de fuga, després d'haver bloquejat més de sis milions d'euros que l'expresident tenia en una entitat bancària de Suïssa i que, suposadament, procedeixen del cobrament de comissions. 

Sobre aquest tema, Zaplana ha manifestat que no va participar mai en les adjudicacions de contractes com les que es van produir després del procés de privatització de les ITV o el desenvolupament del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana. 

Després de prop de nou mesos en presó provisional, l’expresident del Consell ha indicat que el secret total de les actuacions judicials des que s'incoaren en 2015 li ha impedit conéixer els elements sobre els quals es basa la seua imputació.

Zaplana entrega el passaport al jutjat

Zaplana ja ha lliurat el passaport al jutjat, cosa que permet formalitzar la seua posada en llibertat provisional. Fonts judicials han indicat que el lliurament del document era una condició indispensable acordada per la jutgessa perquè es formalitzara la seua decisió.

L'expresident de la Generalitat i els altres dos detinguts no hauran de fer front a cap fiança per a eixir de presó, encara que sí que estan obligats a comparéixer una vegada a la setmana en el jutjat de guàrdia més pròxim al seu domicili.

D’altra banda, fonts sanitàries han informat que encara no s’ha preparat la documentació necessària per a concedir-li l’alta i que a més té pendents diverses proves mèdiques, per la qual cosa seguirà ingressat.

Zaplana està ingressat des del 18 de desembre a l'Hospital La Fe de València a causa de complicacions derivades de la leucèmia que pateix.

També et pot interessar

stats