Zaplana arriba a la Comandància de la Guàrdia Civil de Patraix des de Madrid

L’expresident de la Generalitat podria passar hui a disposició judicial.

Zaplana ha tornat a la Comandància de la Guàrdia Civil de Patraix aquest dijous
Zaplana ha tornat a la Comandància de la Guàrdia Civil de Patraix aquest dijous / EUROPA PRESS

Eduardo Zaplana ja ha tornat a València després de passar la nit als calabossos de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, a Madrid. L'expresident de la Generalitat ha tornat a la Comandància de la Guàrdia Civil de Patraix després d'haver assistit a l'escorcoll de la seua vivenda i del seu despatx a la capital dins de l'operació Erial. Zaplana podria passar hui a disposició judicial.

José Cotino, nebot de l'expresident de les Corts, Juan Cotino; Joaquín Barceló, exdirectiu de Terra Mítica, i la seua dona, Felisa López, també es troben en les dependències de Patraix a l'espera de declarar. La titular del Jutjat d'Instrucció número 8 de València també ha citat Juan Cotino que declarà hui.

La defensa de Zaplana havia sol·licitat a la jutgessa que va ordenar dimarts passat la seua detenció que el posara en llibertat per la leucèmia que pateix des de 2015. La Fiscalia s'hi va oposar perquè considerava que en l'examen mèdic que li feren dimarts a l'Hospital Peset de València no es va trobar cap causa que impedira detindre'l. A més, encara hi ha previstos nous escorcolls i la Fiscalia manté que l’expresident de la Generalitat podria destruir proves.

També et pot interessar

stats