Yolanda Díaz demana el vot perquè Joan Ribó es mantinga a l'alcaldia de València

La vicepresidenta per Unides Podem i líder de Sumar ha instat a la ciutadania a votar als partits que facen possible aquest govern progressista

La vicepresidenta Díaz en un moment de l'acte al Saler, amb Ribó (esquerra) i Lima (dreta)
La vicepresidenta Díaz en un moment de l'acte al Saler, amb Ribó (esquerra) i Lima (dreta) / Rober Solsona (Europa Press)

La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha demanat el vot perquè l'alcalde de València i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, continue al capdavant del consistori. La vicepresidenta per Unides Podem i líder de Sumar ha instat a la ciutadania a votar els partits que facen possible aquest govern progressista.

Díaz ha fet aquestes declaracions als mitjans després d'haver participat en un acte amb la plataforma veïnal crítica amb l'ampliació nord del port de València a l'embarcador de l'Albufera al costat de la Gola del Pujol. També hi han assistit, entre altres convidats, Ribó, i la candidata d'Unides Podem a l'alcaldia, Pilar Lima.

"Seré clara", ha assenyalat Díaz per a demanar a l'electorat valencià que es "mobilitze" d'ací a diumenge perquè estan en joc "dos models de societat".

I per això ha demanat que es vote "la gent que faça possible la garantia de mantindre el Botànic i l'alcaldia en mans de Joan Ribó amb el suport de totes les forces progressistes de la ciutat", en referència tant al PSPV com a la formació de Díaz, Unides Podem - Esquerra Unida, que concorre amb Pilar Lima com a candidata.

Després de l'atenció als mitjans, en què Díaz ha estat acompanyada de membres de la Comissió Ciutat-Port, Lima s'ha absentat de l'acte.

Dimecres, Díaz va donar suport al candidat d'Unides Podem-Esquerra Unida a la presidència de la Generalitat, el vicepresident Héctor Illueca, en un míting de la formació morada a Alacant. En aquest cas la líder de Sumar, que encara no ha tancat el pacte per a la incorporació d'Unides Podem a la plataforma per a les pròximes generals, va orientar la preferència cap a Ilueca, en detriment del candidat de Compromís, Joan Baldoví, formació també en l'òrbita de Sumar.

També et pot interessar

stats