Yolanda Díaz anuncia el nou estatut del becari “per a lluitar contra la precarietat”

Aquesta regulació contempla una compensació mínima per als estudiants en pràctiques

Yolanda Díaz anuncia el nou estatut del becari / À Punt NTC

La vicepresidenta segona i ministra de treball, Yolanda Díaz, s'ha reunit amb els representants del Consell de la Joventut i l'alumnat de les universitats per a continuar avançant en l'elaboració de l'estatut del becari. 

Les pràctiques formatives, obligatòries per als estudiants de determinats graus professionals per a completar la seua formació acadèmica, suposen una despesa extra per a la majoria de becaris.

Actualment, però, no existeix cap regulació que obligue les empreses a remunerar els joves que realitzen pràctiques. La nova norma pretén posar fi a aquesta situació, estesa en moltes empreses.

El Ministeri de Treball també vol acabar amb la figura dels falsos becaris, una anomalia laboral en la qual la persona amb un contracte de pràctiques exerceix una feina estructural, com els altres treballadors.

Atés que no és obligatori inscriure els becaris en la Seguretat Social, és impossible conéixer el nombre d’estudiants que duen a terme pràctiques formatives, una situació que canviaria amb la posada en marxa del nou estatut.

També et pot interessar

stats