El xòfer de Bárcenas torna a negar-se a declarar sobre l’operació Kitchen

L’actuació investiga l’operatiu policial dissenyat pel Ministeri de l’Interior en 2013 per a sostraure documents a l’extresorer del PP.

El que va ser xòfer de Luis Bárcenas, Sergio Ríos, a l’eixida de l’Audiència Nacional
El que va ser xòfer de Luis Bárcenas, Sergio Ríos, a l’eixida de l’Audiència Nacional / Rodrigo Jiménez (Efe)

El que va ser xòfer de Luis Bárcenas, Sergio Ríos, ha tornat a negar-se a declarar aquest dilluns sobre la seua implicació en l’operació Kitchen. L’actuació investiga l’operatiu policial dissenyat pel Ministeri de l’Interior el 2013 per a sostraure documents a l’extresorer del PP.

Segons aquesta operació, el comissari jubilat José Manuel Villarejo hauria pagat amb fons reservats a Sergio Ríos per a sostraure a Bácernas documentació sensible del partit que tenia de propietat.

Ríos ja va acudir en qualitat d’investigat a l’Audiència Nacional per aquest assumpte el 12 de desembre i es va negar a declarar davant de Diego de Egea, que instruïa la causa abans de deixar el tribunal per motius personals. Ara ha sigut l’instructor Manuel García Castelló qui ha ordenat la citació, encara que el resultat ha sigut similar.

També declararà aquesta setmana com a investigat el nomenat recentment cap de seguretat ciutadana a Alacant, Andrés Gómez Gordo, que coneixia el xòfer i presumptament hi va contactar per a encarregar-li el treball. A més, és la persona clau, amb l’excomissari Villarejo, pel seu nexe de connexió amb la que va ser secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i del seu marit, l’empresari Ignacio López del Hierro. Gómez Gordo va treballar per a Cospedal quan era presidenta de Castella-la Manxa.

Per l’espionatge a l’extresorer del PP Luis Bárcenas, també declararan com a investigats a l’Audiència Nacional l’excomissari Villarejo, que està en presó preventiva, i Eugenio Pino, el màxim responsable operatiu de la policia amb el govern de Mariano Rajoy.

També et pot interessar

stats