El president de la Generalitat viatja a Portugal per a impulsar les relacions comercials

Una vintena d'empresaris i els consellers Arcadi España i Rafa Climent acompanyen al cap del Consell en la missió

Ximo Puig amb Salvador Navarro, president de la CEV, i Perfecto Palacio, president de la CEV d'Alacant
Ximo Puig amb Salvador Navarro, president de la CEV, i Perfecto Palacio, president de la CEV d'Alacant / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, encapçalarà a partir d'aquest dilluns una missió institucional i empresarial a Portugal, amb l'objectiu d'impulsar les relacions comercials i consolidar la presència d'empreses valencianes al país veí.

Més de 2.300 empreses de la Comunitat Valenciana exporten a Portugal i 1.600 són importadores de productes portuguesos. A més, més de 150 empreses valencianes de diferents sectors estan implantades en territori portugués.

La missió Comunitat Valenciana - Portugal s'inicia aquest dilluns i durant quatre dies el president de la Generalitat mantindrà diferents reunions de caràcter institucional.

Entre aquestes destaquen les trobades que mantindrà amb el ministre d'Infraestructures i Habitatge, Pedro Nuno Santos, amb la ministra de Ciència, Tecnologia i Ensenyament Superior, Elvira Fortunato, amb el ministre d'Economia, António Costas i amb l'alcalde de Lisboa, Carlos Moedas.

Un total de 20 empreses valencianes amb diferent implantació a Portugal participaran en la missió. Dimecres, un fòrum servirà de punt de trobada entre empresaris valencians i portuguesos. En la trobada es presentarà la Comunitat Valenciana com a territori d'inversió i s'incidirà en la capacitat del teixit econòmic i la potència dels centres de recerca tecnològics. També s'exploraran les possibilitats de negoci entre empreses dels dos països.

La Generalitat aprofitarà el viatge per a presentar als turoperadors portuguesos l'oferta turística de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de millorar el posicionament del nostre territori entre els turistes portuguesos.

A la missió comercial i institucional, que té el suport de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana assistiran també el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

També et pot interessar

stats