Ximo Puig, únic candidat per a presidir la Generalitat

Finalitzat el termini per a presentar candidatures, el cap del Consell en funcions es presentarà a la investidura per a revalidar el càrrec.

Ximo Puig, únic candidat per a presidir la Generalitat
Ximo Puig, únic candidat per a presidir la Generalitat

A les dos de la vesprada d’aquest dimarts ha conclòs a les Corts el termini per a presentar les candidatures a presidir la Generalitat i només se n’ha registrat una: la de Ximo Puig. Tal com estava previst, el PSPV ha sigut l’únic grup present a les Corts que ha fet els tràmits necessaris perquè el fins ara president torne a repetir-hi en aquesta legislatura.

La candidatura socialista es va presentar el dia 30 de maig, després que a partir de la constitució de la cambra i de l’elecció del president de les Corts, es va obrir un termini de dotze dies hàbils per a presentar candidats, i aquest es va ampliar un dia més fins aquest 4 de juny.

Dimecres s’han de reunir la mesa de les Corts i la junta de síndics per a informar sobre aquesta única candidatura, i també s’obrirà una ronda d’entrevistes del president de la cambra valenciana, Enric Morera, amb els portaveus dels diferents grups parlamentaris. Posteriorment, fixarà la celebració del debat d’investidura entre tres i set dies més tard. Tot apunta que la sessió es convocarà per al 12 de juny. Abans, el dia 6, està previst que es constituïsquen totes les comissions de les Corts amb l’elecció de les correponents meses.

En la sessió d’investidura, Ximo Puig haurà d’aconseguir majoria absoluta en la primera votació o, si no l’aconseguira, majoria simple en una segona votació per a ser investit president. Després de les eleccions del 28 d’abril, el PSPV hi té 27 escons, el PP 19, Ciutadans 18, Compromís 17, Vox 10 i Unides Podem 8.

També et pot interessar

stats