Ximo Puig i Toni Cantó es reuneixen per a acostar postures de cara a l’aprovació dels pressupostos

El president i el líder de Ciutadans també abordaran la incorporació dels municipis del sud al Fons de Cooperació.

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, es tornen a reunir aquest dilluns per a parlar dels pressupostos de la Generalitat per a 2021. L’objectiu de la trobada és continuar les negociacions perquè Ciutadans done suport als comptes públics.

El cap del Consell i el líder de la formació taronja també abordaran durant la trobada la possibilitat que la Diputació d’Alacant puga incorporar-se al Fons de Cooperació. Fins ara, el president de la institució, Carlos Mazón (Partit Popular) ha rebutjat l’opció. Cantó s’ha mostrat partidari que el seu soci de govern en la corporació provincial canvie d’opinió perquè els municipis de les comarques del sud puguen accedir als fons.

Puig i Cantó van tindre una primera reunió al setembre que les dues parts van qualificar de “positiva”. Els dos dirigents destacaren el diàleg entre les forces polítiques i coincidiren que el pacte de reconstrucció aprovat a les Corts amb els vots de tots els partits, excepte Vox, podia servir de full de ruta.

El líder de Ciutadans ha manifestat en la sessió de control d’aquesta setmana la voluntat de donar suport als pressupostos de la Generalitat si el Consell es compromet a “no apujar els impostos als valencians i els iguala a la mitjana espanyola”. Durant la mateixa sessió, Puig s’ha mostrat partidari d’arribar a un acord amb les forces de l’oposició i els ha demanat que aposten “per la sensatesa”.

L’acostament entre el PSPV i Ciutadans ha causat el recel dels socis de govern, més encara quan, a diferència del que passa al Congrés, el Botànic té majoria absoluta. Per a Compromís, l’Acord del Botànic està per damunt del pacte valencià de reconstrucció.

També et pot interessar

stats