Ximo Puig revalida el càrrec i comença el seu segon mandat

El president electe anunciarà els membres del nou govern diumenge, després de prendre possessió del càrrec.

VÍDEO | Ximo Puig revalida el càrrec i comença el seu segon mandat

El ple de les Corts va escollir aquest dijous  Ximo Puig com a president de la Generalitat per segon mandat consecutiu amb els 52 vots favorables de PSPV, Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida i els 46 en contra de PP, Ciutadans i Vox, ja que faltava un diputat de la formació taronja.

La presa de possessió del socialista tindrà lloc aquest diumenge a les dotze del migdia. El president electe de la Generalitat ha confirmat a la ràdio d'À Punt Mèdia que just després anunciarà els membres del nou govern. Així, els nous consellers i conseller podran prendre possessió del càrrec aquest dilluns.

Després de la votació, Ximo Puig ha comparegut davant dels mitjans de comunicació, i ha agraït la confiança dels diputats i diputades de la cambra. Puig ha assegurat que “no hi ha honor més gran” que representar els valencians i valencianes, i ha afegit que assumeix “aquest repte amb tota la dignitat i emoció que exigeix el càrrec”. 

Les tres forces progressistes han segellat aquest dimecres l'Acord del Botànic II, amb la firma d'un document, que inclou 132 mesures repartides en sis eixos. Ha sigut a la sala Felip II al castell de Santa Bàrbara d'Alacant. El text posa un èmfasi especial en els compromisos de lluita contra l'emergència climàtica, l'aposta per la millora dels serveis públics de sanitat, d’educació o de dependència, i les mesures que caldrà implementar per a aconseguir "ocupació digna" i combatre el frau. 

 

PP, Cs i Vox, contraris a la presa de possessió en diumenge

El PP, Ciutadans i Vox ja s’han mostrat contraris a obrir el parlament valencià diumenge per a un acte que pot tindre lloc qualsevol altre dia, a causa del cost extra que això tindrà i per anar en contra de les polítiques de conciliació.

Des del PSPV, no obstant això, consideren que el cost per a les Corts és “marginal” i creuen que, d’aquesta manera, els valencians que no treballen tindran la possibilitat de visitar les institucions. El ple començarà diumenge amb la jura o promesa del càrrec com a president, tal com va fer fa quatre anys, després de la qual farà un discurs breu, que no serà objecte de debat, i es dirigirà al Palau de la Generalitat, situat a pocs metres del parlament autonòmic.

També et pot interessar