Ximo Puig es reuneix hui amb Ábalos al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat i el ministre de Foment signaran el conveni de col·laboració per a l’execució del Pla d’Habitatge 2018-2021.

Puig i Ábalos en una imatge d'arxiu
Puig i Ábalos en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que l’objectiu de la reunió d’aquest dimecres amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, és firmar el conveni per a l’execució del Pla d’habitatge que el ple del Consell va aprovar divendres passat, 27 de juliol. Aquest programa de col·laboració entre la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori amb el Ministeri de Foment, per a executar el Pla estatal d’ajudes a l’Habitatge 2018-2021, compromet el govern central a aportar un total de 164.502.000 euros en el període, i la Generalitat uns altres 49.350.600 euros.

L’objectiu del conveni és subvencionar els programes relatius a l’ajuda al lloguer, les ajudes a les persones en situació de desnonament o llançament de la seua vivenda habitual, el foment de la millora energètica i sostenibilitat als habitatges, i el foment de la conservació, millora de la seguretat d’utilització i de l’accessibilitat en vivendes i ajudes als joves.

A més, la Comunitat Valenciana podrà finançar els programes de foment del parc d’habitatge de lloguer, de foment de la regeneració urbana i rural i de foment de vivendes per a persones majors i persones amb discapacitat, amb l’acord d’una comissió bilateral de seguiment del conveni integrada pels responsables de les direccions corresponents del ministeri i la conselleria.

No obstant això, la Conselleria d’Habitatge, per a agilitzar i poder avançar les ajudes mentre es formalitzava aquest conveni ha tret ja amb recursos propis les convocatòries dels programes d’ajudes al lloguer, joves, reforma de vivendes, rehabilitació d’edificis i millora de l’eficiència energètica, segons fonts de la Generalitat.

Ximo Puig ha manifestat que la seua intenció es treballar amb els diferents ministeris durant els pròxims mesos, per a aconseguir que la reunió que pensa celebrar amb Pedro Sánchez al setembre siga tan productiva com siga possible. Ha reconegut que encara no hi ha una data concreta per a l’esmentada reunió, però ha insistit que la Comunitat Valenciana té un nivell d’exigència clar d’un finançament i unes inversions justes, perquè d’una vegada comence a solucionar-se el problema valencià.

També et pot interessar

stats