Ximo Puig: "El PSOE ha actuat amb ètica i responsabilitat a Alacant. El PP ha fet el que fa sempre"

La presidenta del PPCV anuncia que "la reconquesta de la Comunitat Valenciana comença pel sud".

Puig saluda al vicepresident de l'Organització Japonesa de Comerç Exterior, Yasukazu Irino, a Tòquio.
Puig saluda al vicepresident de l'Organització Japonesa de Comerç Exterior, Yasukazu Irino, a Tòquio. / M. Bruque (EFE)

El relleu en l'alcaldia d'Alacant ha generat una allau de valoracions dels diferents líders polítics valencians. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, de viatge oficial al Japó amb una delegació empresarial, ha considerat que el Partit Socialista ha actuat amb ètica i amb responsabilitat com també ho han fet els grups progressistes "i el Partit Popular ho ha fet com sempre". "Nosaltres, des de l'esquerra, hem fet autocrítica, tant que al final l'alcalde [Gabriel Echávarri] va dimitir i per això crec que queda clar el que és l'ètica per a uns i per als altres", ha afirmat el president. Ximo Puig, no obstant, creu que la ciutadania ha de saber que "ací hi ha un govern progressista i obert que governa per a tots i no fa trampes".

Des de l'altra banda de l'espectre polític, la valoració és ben distinta. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha explicat que el fet que Alacant torne a tindre un alcalde del seu partit és el senyal que "la reconquesta de la Comunitat Valenciana comença pel sud, juntament amb el nord, Castelló, per conquistar el centre, que és València", i ha assegurat que el nou alcalde, Luis Barcala, assumeix el càrrec amb "molta humilitat i molt d'orgull". Al seu parer, la ciutat d'Alacant recupera un alcalde i un equip de govern que treballarà de valent perquè aquesta ciutat "no es mereix menys". 

"Belmontazo en tota regla""Belmontazo en tota

"Belmontazo en

tota

regla"

Bonig ha fet aquestes declaracions a Les Corts, mentre tenia lloc l'habitual plenari de dijous. Un darrere l'altre, els síndics parlamentaris i altres diputats han abandonat l'hemicicle per a valorar-ne la nova situació. El PSPV veu un tamayazo [el transfuguisme de dos diputats madrilenys, un d'ells, Eduardo Tamayo, va permetre l'elecció d'Esperanza Aguirre com a presidenta de la Comunitat de Madrid en 2003] darrere de l'elecció de Luis Barcala i demana que s'investigue. El síndic del grup socialista i vicesecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha lamentat el belmontazo [pel vot de la trànsfuga de Guanyar Alacant, Nerea Belmonte] en tota regla" que ha permés al PP accedir "per la porta falsa" a l'alcaldia d'Alacant i que ha omplit "de satisfacció el costat obscur" d'aquesta ciutat. Mata ha reclamat també "autocrítica" als partits. 

Per a Podem, el retorn del PP a l'alcaldia d'Alacant ha de fer "reflexionar a tots" perquè no torne a ocórrer. El síndic d'aquesta formació política, Antonio Estañ, ha considerat que el fet que la legislatura haja acabat així és trist i lamentable per als alacantins i és "també un toc d'atenció per a la Comunitat Valenciana". Estañ ha dit que les responsabilitats hauran de ser assumides per tots. Estañ ha explicat que sabien que hi havia negociacions amb la seua exregidora però que no han tingut contacte amb ella des que va ser expulsada de Guanyar. 

"Guanyen els amics d'Enrique Ortiz"

La portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Mireia Mollà, ha lamentat que "hui, desgraciadament, han guanyat els amics d'Enrique Ortiz, l'empresari corrupte que ha finançat el PP en les seues campanyes" i ha retret a l'exalcalde socialista Echávarri no haver-se apartat abans per a evitar "enquistar els problemes". Alhora, ha afirmat que la regidora no adscrita i ex de Podem, Nerea Belmonte, ha posat preu a la dignitat del poble" i s'ha preguntat si aquest preu "li l'ha pagat el PP". 

La portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, s'ha mostrat convençuda que a Alacant "s'ha imposat la lògica democràtica" i l'elegit ha sigut el més votat després que els socialistes "no han sabut convéncer els seus". Segons ha explicat Sánchez, a Ciutadans no els convencia "ni el PSPV ni el PP", i aquesta és la raó del sentit del seu vot en el plenari d'investidura. 

També et pot interessar

stats