Ximo Puig: “Els indults són un pas més per buscar el consens i la concòrdia”

 El president de la Generalitat ha acudit al primer Comité Federal del PSOE presencial des de l’inici de la pandèmia

Ximo Puig parla amb À Punt durant el Comité Federal del PSOE
Ximo Puig parla amb À Punt durant el Comité Federal del PSOE / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acudit aquest dissabte al primer Comité Federal del PSOE en modalitat presencial des de l’inici de la pandèmia. Durant la trobada, on s'aprovaran les bases de convocatòria del 40é Congrés Federal del PSOE, que serà a mitjan octubre a València, Puig ha assegurat que s’està progressant en l'eixida de la pandèmia, però encara s’ha de mantindre la màxima atenció perquè la prudència impere. “Hem de ser conscients que la pandèmia no ha passat”, ha afirmat. 

Així mateix, Puig sosté que l’agenda que cal impulsar en els pròxims mesos està basada en la reactivació econòmica, social i emocional, així com un pla de reformes d’àmbit territorial per garantir la convivència. En aquest sentit, el cap del Consell ha afirmat que “els indults són un pas més dins d’una estratègia que ha de buscar el consens i la concòrdia” i ha volgut aclarar que els indults no són “un fi en si mateix”, sinó un missatge a tota la societat catalana “respectant l’estat de dret i sense privilegis per a ningú”, ha dit en conversa amb un equip d’À Punt Notícies. 

Puig també ha fet referència a l’infrafinançament de la Comunitat i ha afirmat que exigint un canvi inmediat de finançament territorial. 

Illa demana obrir el diàleg entre catalans

El portaveu del PSC i exministre de Sanitat, Salvador Illa, ha parlat també sobre els indults i ha assegurat que el pas següent a Catalunya és “obrir un diàleg entre catalans”. Per aquesta raó, ha tornat a dirigir un missatge a l’actual president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, perquè convoque una taula de diàleg entre polítics catalans, “un pas imprescindible per reforçar aquest temps de concòrdia”. 

També et pot interessar

stats