Ximo Puig: "Guanyarem la batalla. Els valencians hem passat situacions més difícils i hem sabut tirar avant"

El president estima en 700 milions l'impacte econòmic a la Comunitat Valenciana i confirma que es mantenen les vacances escolars.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant l'entrevista a 'Les notícies del matí'
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant l'entrevista a 'Les notícies del matí'

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida a la tranquil·litat des del micròfons d'À Punt hores després de comunicar la suspensió de les Falles i de la Magdalena, una decisió que ha qualificat de díficil per les conseqüències afectives, emocionals i econòmiques que tenen les festes. "Fins a l’últim moment hem intentat conciliar la salut amb les celebracions. Però el creixement expansiu de l’epidèmia a Madrid ens ha obligat a prendre aquesta decisió", ha explicat el president en una entrevista a Les notícies del matí. Puig també ha confirmat que les vacances escolars continuaran com estaven en el calendari, malgrat l'ajornament de les festes.

El cap del Consell ha explicat que la situació ara mateix està sota control a la Comunitat Valenciana, amb el nombre de contagis estabilitzat en 71 positius, la majoria amb una traçabilitat clara relacionada amb Itàlia. Per aquest motiu ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania a fi de mantindre les mesures d'higiene recomanades, evitar les aglomeracions i fugir d'alarmismes. "No hi ha desabastiment als supermercats", ha aclarit.

El president de la Generalitat ha justificat l'augment de les mesures de control davant el risc que els contagis es descontrolaren. I respecte de les veus crítiques que qüestionen el retard de la decisió, ha explicat que "parlar en termes de passat no és molt prudent", i que s'han activat mesures per a reduir els desplaçaments tenint en compte l’evolució de l'epidèmia.

“Guanyarem aquesta batalla. L’epidèmia no podrà amb nosaltres. Els valencians i les valencianes hem passat situacions més difícils i hem sabut tirar avant", ha explicat Puig, que també ha tingut un reconeixement per als 60.000 professionals sanitaris "que estan donant la cara" contra el Covid-19.

700 milions d'impacte econòmic

El president de la Generalitat ha xifrat en 700 milions l'impacte econòmic que tindrà l'ajornament de les Falles i de la Magdalena per a la Comunitat Valenciana , i també les mesures de control del coronavirus que s'han d'adoptar. En l'estimació s'ha tingut en compte el lucre cessant per al sector turístic de la cancel·lació del programa de viatges de l'Imserso.

El cap del Consell ha mostrat la seua confiança a l'hora de comptar amb el suport de la Unió Europea en aquest nou escenari, tant pel que fa a l'alleugeriment de les obligacions d'estabilitat, com als incentius del Banc Europeu d'Inversions "per a fer front a la desacceleració i la recessió".

També et pot interessar

stats