Ximo Puig i Francina Armengol s'uneixen pel finançament i reclamen aprovar els pressupostos

El president de la Generalitat i la presidenta balear defensen les polítiques socials dels comptes públics

Puig i Armengol reunits a Palma
Puig i Armengol reunits a Palma / Europa Press

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la presidenta del govern balear, Francina Armengol, s'han reunit aquest dimarts a Palma i han reclamat, de manera conjunta, la necessitat d'aprovar els pressupostos generals de l'Estat (PGE) per a 2019 en favor de polítiques socials i noves mesures del govern.

Preguntats per aquesta qüestió, Puig ha dit que qui impedisca que els PGE tiren avant haurà de donar explicacions i ha demanat pensar “en els ciutadans i no només en un argumentari partidista”.

En opinió d'Armengol, els pressupostos estabilitzarien polítiques de dependència, de pujada del salari mínim interprofessional i facilitarien l'ajuda del govern a les comunitats que volen eliminar el copagament farmacèutic.

D'altra banda, tots dos han coincidit a reivindicar la millora del sistema de finançament autonòmic, independentment del partit que governe. En aquest sentit, Ximo Puig ha asseverat que urgeix “un nou sistema de finançament per al conjunt" i molt específicament, per a "les comunitats que estem infrafinançades" i que necessiten “proveir els serveis a la ciutadania”.

Armengol ha indicat que ambdues comunitats reclamen al govern espanyol la condonació de part del seu deute i, en el seu cas, reivindica la renovació i actualització del Règim Especial Balear (REB).

També et pot interessar

stats