Ximo Puig no descarta avançar les autonòmiques si això beneficia la Comunitat Valenciana

Satisfacció en el PSPV i Ciutadans per la decisió de Sánchez, crítiques en el PPCV i tot preparat en Compromís i Podem.

VÍDEO | Ximo Puig no descarta avançar les autonòmiques si això beneficia la Comunitat Valenciana

Primeres reaccions a la Comunitat Valenciana per la decisió de Pedro Sánchez d’avançar les eleccions generals al 28 d’abril. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la voluntat del Consell és que els comicis autonòmics siguen al maig, però no ha descartat un avançament electoral si així ho requereix l'interés general dels valencians. "Volem un debat sobre política valenciana que no s'oculte amb una guerra de banderes", ha dit Puig. 

Des de l'oposició. la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha acusat el president del govern espanyol d’anteposar l’interés personal al de la ciutadania espanyola, així com d’haver pronunciat un discurs “ple de falsedats”. Ha criticat que Sánchez no haja convocat els comicis per al 26 de maig, diumenge en què se celebraran les municipals, autonòmiques i europees, ja que, segons ha dit això “podria estalviar 200 milions d’euros”.

Bonig ha assegurat, d’una altra banda, que la data escollida per Sánchez, que ha descartat el 14 d’abril, obeeix a la voluntat del cap de l’executiu espanyol d’“utilitzar la institució de la presidència per a fer campanya electoral”. 

El síndic del PSPV a les Corts, Manolo Mata, ha valorat l’avançament electoral com “una excel·lent notícia per als espanyols i valencians", i ha fet un crida a l’“l’articulació del món progressista” davant d’uns mesos que, segons ha dit, seran “de màxima polarització” amb una “campanya electoral molt dura”.

La diputada de Compromís Mònica Álvaro ha animat la ciutadania valenciana a mobilitzar-se “per a defensar les conviccions” i ha afirmat que la coalició està configurant la candidatura per a les eleccions d’abril i “preparada” per a encarar-les. 

Des de Podem, el secretari general, Antonio Estañ, ha afirmat que l'avançament electoral és "molt mala notícia" perquè suposa que "s'ha trencar l'oportunitat d'avançar després d'una dècada de retallades i polítiques de desigualtat". No obstant això, el diputat César Jiménez ha assegurat que la formació morada està “preparada i pensant en clau valenciana”. 

Antonio Subiela, de Ciutadans, ha celebrat l'anunci de Sánchez, ja que, segons ha dit, els espanyols "per fi tenen l'oportunitat de decidir el camí que ha de seguir el país". El diputat ha criticat que la legislatura "ha sigut estèril" i ha afirmat que s'hauria d'haver acabat amb la condemna pel finançament il·legal del Partit Popular. 

També et pot interessar