Ximo Puig creu que encara es poden millorar les condicions de l'acord Mercosur

Puig es reuneix amb les associacions agràries per a analitzar l'acord amb Mercosur.

VÍDEO | Ximo Puig creu que encara es poden millorar les condicions de l\'acord Mercosur

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reuneix aquest dilluns amb els representants de les associacions agràries per a abordar l'acord amb Mercosur, és a dir, amb l'Argentina, el Brasil, l'Uruguai i el Paraguai. Es tracta de reunions preparatòries que també tindrà amb la patronal i els sindicats abans d'acudir dimecres a Brussel·les

Amb el diagnòstic dels agents socials i agraris a la maleta, Ximo Puig viatja a Brussel·les per a entrevistar-se amb la comissària de Comerç Internacional, Cecilia Malmström, per a saber com afectarà l'entrada en vigor de l'acord amb Mercosur en les relacions comercials de la Comunitat Valenciana i el nostre teixit productiu. 

La primera reunió la mantindrà aquesta vesprada amb els representants d'AVA, la Unió de Llauradors, Intercitrus i la Federació de Cooperatives Agroalimentàries. Demà està previst que es reunisca amb la patronal i els sindicats. I també amb els consellers vinculats amb l'acord, els d'Economia i Transports i amb la consellera d'Agricultura. 

El cap del Consell ha explicat que "hi ha un preacord que encara no ha sigut aprovat ni pel Parlament Europeu ni pels parlaments nacionals" i per això ha destacat que encara estan a temps de "millorar-ne alguns aspectes". A més, ha assegurat que el fet que s'establisca una reglamentació és positiu, tot i que ara caldrà donar resposta a aquells sectors que "poden tindre algun tipus de complicacions" amb la seua aplicació. Per aquesta raó, el Consell reclamarà una posició unificada per part d'Europa en els controls fitosanitaris. 

Per la seua banda, el secretari autonòmic per a la Unió Europea, Joan Calabuig, que acompanyarà el president, ha matisat que la posada en marxa d'aquest acord podria beneficiar altres sectors com el tèxtil, el del calçat o l'automòbil. 

El preacord afecta 780 milions de consumidors, representa un 15% del PIB i suposarà l'eliminació progressiva dels aranzels en els pròxims 10 anys.

El preacord l'ha d'aprovar, primer, el Consell Europeu, i, després, s'ha de debatre al Parlament Europeu. A Brussel·les, Puig es reunirà primer amb el president del Parlament Europeu, David Sassoli. Dijous ho farà amb la comissària de Comerç Internacional. El cap del Consell també es reunirà amb el vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Foment de l'Ocupació, Inversió i Competitivitat.  

També et pot interessar

stats