Ximo Puig arriba a la sessió d'investidura sense acord de govern

Aquest dimecres hi haurà discurs d'investidura, però el debat es podria posposar un màxim de 24 hores.

Ximo Puig arriba a la sessió d\'investidura sense acord de govern
Ximo Puig arriba a la sessió d'investidura sense acord de govern

El ple d'investidura d'aquest dimecres a les Corts l'afronten sense acord de govern, després que en la huitena reunió entre el PSPV, Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida no han fructificat les negociacions.

Podem ja ha alertat que no pot assegurar el vot favorable a la investidura de Ximo Puig si no va lligada a un acord de govern, encara que les bases han donat suport a investir-lo i entrar en el Consell.

Així les coses, després del discurs de Puig podrien suspendre el ple d'investidura fins dijous, perquè el reglament de les Corts contempla la possibilitat d'ajornar la sessió "per un temps no superior a 24 hores", una vegada exposat el programa.

D'aquesta forma, hi hauria unes hores més per a negociar, ja que en la primera votació es necessita majoria absoluta (50 vots), que ix amb la suma dels 27 diputats del PSPV, els 17 de Compromís i els 8 d'Unides Podem-EU, que fan un total de 52 diputats, enfront dels 47 que sumen el PP, Ciutadans i Vox.

Si no s'aconsegueix la majoria absoluta, cal procedir, quaranta-huit hores després, a una nova votació, en què n'hi ha prou amb la majoria simple.

Per la seua banda, Puig ha declarat que farà el que li pertoca, exposar un discurs que intente donar resposta a allò que està s'ha acordat. A més, ha afirmat que no entendria que finalment no hi haguera un acord per a reeditar el govern del Botànic. "Cada partit és responsable de les seues decisions", ha dit.

També et pot interessar

stats