Xavier López: “Unides Podem-Esquerra Unida és l'única garantia d'un govern d'esquerres a Alacant”

L'alcaldable defén a ‘Les notícies del migdia’ una "nova Alacant" més social i millor connectada.

Fes clic per a escoltar l'entrevista a l'alcaldable d'Alacant per Unides Podem-Esquerra Unida, Xavier López
Fes clic per a escoltar l'entrevista a l'alcaldable d'Alacant per Unides Podem-Esquerra Unida, Xavier López

Consens polític, polítiques inclusives i les mateixes oportunitats per a tots els barris són les apostes d'Unides Podem-Esquerra Unida (UP-EU) per a l'alcaldia d'Alacant. 

Les notícies del migdia ha entrevistat el candidat de la formació, Xavier López, que assegura bones sensacions en l'expectativa de formar una coalició d'esquerres a la ciutat. López entén, però, que hi ha un risc que el PSPV pacte amb Ciutadans, i acusa Compromís de posar-se de perfil en els grans temes que afecten la ciutat, una doble consideració que el du a afirmar: "Ara mateix l'única garantia d'un govern d'esquerres a Alacant passa per Unides Podem-Esquerra Unida". 

L'alcaldable promet una nova forma de fer política a la ciutat, basada en el consens i el diàleg, capaç d'arribar a acords independentment dels blocs, per tal de solucionar els problemes més urgents que pateix Alacant. Entre altres, destaca la necessitat de desencallar el bloqueig municipal que impedeix a un miler de famílies en situació de vulnerabilitat extrema cobrar la renda valenciana d'inclusió, a pesar que les partides estan aprovades. 

Una ciutat més igualitària i millor connectada

López promet una "nova Alacant" on el repartiment del pressupost fuja de la concepció "dual" des de la qual en els últims anys s'han concentrat les inversions en barris específics, a costa de marginar la perifèria. Una ciutat millor connectada que, segons diu, no comprometa l'accés a un hospital o a un lloc de treball per la falta de freqüència dels autobusos en algunes zones.

Reforçar els serveis socials i de foment de l'ocupació, actualitzar el pla general d'ordenació urbana amb la participació de la ciutadania, avançar en la construcció del parc central i el soterrament de les vies, i recuperar la gestió municipal del servei de neteja i, fins i tot, el d'autobusos interurbans són altres de les apostes de la coalició. Es tracta d'una candidatura diferent a la qual es va presentar per la formació morada en els anteriors comicis municipals, com conta López. Recorda que Guanyar Alacant era una plataforma ciutadana amb suport de Podem, mentre que la candidatura actual és una coalició del partit, Unides Podem, amb una altra formació, Esquerra Unida, on s'han integrat els regidors que més valor aportaren en l'anterior etapta de govern. 

També et pot interessar

stats