El web del Parlament Europeu és víctima d'un ciberatac

Els grups de hackers prorussos Killnet s'han atribuït l'autoria en el seu canal de Telegram

Parlament Europeu
Parlament Europeu
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de novembre 2022 - 16:58 Actualitzat: 23 de novembre 2022 - 20:04

El lloc web del Parlament Europeu pateix aquest dimecres un ciberatac de denegació de servei distribuït (DDoS) que impedeix actualment, i des de fa almenys una hora, l'accés a la pàgina, mentre que els equips de l'Eurocambra treballen per a resoldre la situació.

"La disponibilitat de la pàgina web del Parlament es veu afectada en aquest moment per elevats nivells de trànsit de xarxa extern. El trànsit està relacionat amb un atac informàtic de denegació de servei (DDoS). Els equips del Parlament Europeu estan treballant per a resoldre aquest problema al més prompte possible", ha escrit a Twitter el portaveu de l'Eurocambra, Jaume Duch.

Al llarg de la vesprada, els webs del Parlament Europeu han anat recuperant la normalitat. Des del Twitter de la cambra han apuntat que els experts estaven protegint tots els sistemes informàtics.  

Fonts parlamentàries no han pogut verificar la identitat dels atacants, però els grups de hackers prorussos Killnet s'han atribuït l'autoria del ciberatac en el seu canal de Telegram. Se sospita que aquest mateix grup està darrere d'altres atacs en els últims dies contra serveis informàtics de la Casa Blanca, la casa reial britànica i algunes administracions franceses.

Un advertiment

L'eurodiputat alemany dels Verds Rasmus Andresen va advertir que és "un tret d'advertència" i va plantejar que tinguera a veure amb "l'adopció d'una resolució crítica amb Rússia immediatament abans que començara l'atac", en referència a la declaració de Rússia com a estat promotor del terrorisme, segons un comunicat.

"Sabem que els autors d'aquests atemptats es troben sempre en estats autocràtics que volen perjudicar a Europa. El Parlament Europeu també és massa vulnerable als ciberatacs. No estem prou preparats per a aquests atacs", ha advertit Andresen, que també ha dit que confia que el ciberatac de hui "ens porte a protegir millor les nostres dades i les nostres democràcies".

També et pot interessar

stats