Els VTC hauran de ser contractats amb una hora d'antelació a València

Aquesta modificació ve motivada per una petició del sector del taxi que ha recollit l'equip de govern local.

Els VTC hauran de ser contractats amb una hora d\'antelació a València
Els VTC hauran de ser contractats amb una hora d'antelació a València

Els vehicles amb conductor (VTC) hauran de contractar-se a València amb una hora d'antelació, en lloc dels quinze minuts establits actualment en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

La Junta de Govern de l'Ajuntament de València ha aprovat una moció d'impuls, presentada per la Regidoria de Mobilitat Sostenible, per a afegir a la nova ordenança de mobilitat aquesta exigència per als VTC.

Aquesta modificació s'inclourà en una nova disposició final a part, i ve motivada per una petició del sector del taxi que ha arreplegat l'equip de govern local davant de l'aprovació del decret llei del Consell que regula l'activitat dels VTC.

Les modificacions han inclòs l'ús dels termes “persones amb discapacitat” i “carril bus-taxi”, i que el taxi tinga la mateixa consideració que l'EMT en el grau de permeabilitat quan ocorren talls puntuals de la circulació, més la possibilitat de fer parades extraordinàries per necessitats especials. 

L'horari de les zones de càrrega i descàrrega, de 8:00 a 20:00 hores, es podrà ampliar mitjançant una senyalització vertical. Així mateix, els establiments hotelers tindran la possibilitat de disposar d'un espai per a les operacions de pujada i baixada d'hostes, o càrrega i descàrrega d'equipatges, “sempre que el disseny viari ho permeta i amb el pagament de les taxes” oportunes.

També et pot interessar

stats