Vox votarà en contra de la proposta del PP de penjar la bandera LGTBI a la façana de les Corts per l'Orgull

Després d'haver rebutjat Vox i PP la proposta de Compromís, el PSPV en presentarà una altra per a "mantindre el que s'ha fet en els últims anys"

Imatge d'arxiu de la bandera LGTBI a la façana de les Corts
Imatge d'arxiu de la bandera LGTBI a la façana de les Corts / Corts Valencianes

Vox s'oposarà en la mesa de les Corts a la proposta registrada pel PP, el seu soci de govern en la Generalitat, de penjar la bandera LGTBI en el Dia de l'Orgull (28 de juny) i el Dia Mundial contra la LGTBI-fòbia (17 de maig). Així ho ha confirmat el seu síndic, José María Llanos, este dimarts.

"Com comprendran, i saben perfectament la postura de Vox, votarem en contra que es pose cap bandera. Creiem que defensar la dignitat i la igualtat de totes les persones, tinguen l'orientació sexual, ideològica, religiosa i de raça que tinguen, és no fer diferents; no fer discriminacions ni positives ni negatives, perquè mai s'arriba a la vertadera igualtat exercint eixe tipus de discriminacions", ha raonat el portaveu ultradretà.

En esta línia, Llanos ha defés que "la vertadera igualtat" és que en les institucions estiguen representats "els símbols oficials com diu la llei, que representen a tots els espanyols sense fer cap distinció". El síndic, però, ha remarcat que la decisió correspon a la presidenta de les Corts en la mesa, Llanos Massó, també de Vox.

El síndic del PP, Miguel Barrachina, ha defensat que la formació "vol que la bandera estiga a la façana de les Corts" igual que els últims anys, "sense que l'utilitze cap grup partidàriament", com al seu parer pretenia Compromís amb una altra proposta que va ser rebutjada.

El PSPV presentarà una proposta alternativa

La diputada socialista Cristina Martínez ha explicat que el seu grup votarà en contra de la proposta del PP, perquè consideren que tracten de "descafeïnar reivindicacions molt importants" i "penjar la bandera amb nocturnitat i traïdoria". Així, el PSPV plantejarà una altra proposta per a "mantindre el que s'ha fet en els últims anys", que representants del col·lectiu participen en el Dia de l'Orgull a les Corts.

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha indicat que la coalició valencianista encara no sap si acceptarà o no la proposta del PP, encara que ha mostrat dubtes que els populars realment estiguen a favor del col·lectiu LGTBI "o d'acceptar la provocació de Vox".

L'acord es debatrà en una pròxima reunió de la mesa de les Corts després de rebutjar Vox i PP este dilluns una proposta de Compromís que proposava, a més de penjar la bandera, l'organització d'una convocatòria a la cambra autonòmica amb totes les entitats que conformen el Consell Valencià LGTBI i el Consell Consultiu Trans de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats