Vox vol eliminar els noms de plaça del País Valencià i dels carrers Joan Fuster i Isabel-Clara Simó a Castelló de la Plana

La proposta ha sigut qualificada per part de l'oposició com un atac contra la cultura valenciana

Placa de la plaça del País Valencià, a Castelló de la Plana / À Punt NTC

Nova polèmica al voltant de la nomenclatura de places i carres a Castelló de la Plana. Vox, soci de govern del PP a l'Ajuntament, vol eliminar els noms de la plaça del País Valencià, o el dels escriptors Joan Fuster i Isabel-Clara Simó per ser “pancatalanistes” i fomentar idees independentistes.

Vox considera que el nom de la plaça País Valencià, posat ara fa trenta anys, atenta greument contra la història i fomenta idees independentistes fora de la realitat. “Es tracta d’una nomenclatura clarament catalanista, teledirigida cap a una ideologia determinada. Jo tampoc vull proposar un nom concret”, assegura el regidor de la formació Antonio Ortolá. 

Una proposta que ha sigut qualificada per part de l'oposició com un atac contra la cultura valenciana. Ho deixa clar el regidor de Compromís Pau Sancho: “El senyor Ortolá té un odi cap al valencià, cap al valencianisme i tot el que representa. És una rabiola ideològica”. 

Ara, Vox nega que siga un atac al valencià, però qualifica a Joan Fuster i Isabel-Clara Simó com separatistes. Hui ha matisat la retirada d'eixos carrers: “El que vaig proposar és només una idea, ja que no tinc clar que s’hagen de llevar. No tinc res en contra del valencià, jo de fet estime el valencià”. 

Des de Compromís demanen al soci de govern, el Partit Popular, que es posicione. “Haurà de ser l’alcaldessa, Begoña Carrasco, que done el vistiplau a estos canvis motivats per l’odi i el fanatisme ideològic”, apunta Sancho. Si Vox presenta finalment la proposta, l'haurà de debatre l'equip de govern. 

També et pot interessar

stats