Vox veta el reconeixement del Congrés a Joan Genovés

Rebutja el text per “milers de víctimes de la Covid-19 que no han pogut tindre el comiat que mereixien”.

L'artista valencià, Joan Genovés, davant d'una de les seues obres més emblemàtiques, 'L’abraçada'
L'artista valencià, Joan Genovés, davant d'una de les seues obres més emblemàtiques, 'L’abraçada' / À Punt

El rebuig del Grup Parlamentari de Vox ha impedit que prospere la declaració institucional al Congrés en record del pintor valencià Joan Genovés, recentment desaparegut.

La iniciativa, presentada per Compromís, sol·licitava el reconeixement a Genovés com a “icona de la concòrdia” i afegia que també calia reconéixer aquelles persones que treballen per difondre els valors de la justícia social.

El text recordava que la mort de Genovés coincideix amb un moment de dificultats sanitàries, econòmiques i socials causades per la Covid-19. Així mateix, remarca que aquesta situació impedeix “un gest de reconciliació tan bonic com l’expressió d’una de les seues obres més emblemàtiques, L’abraçada (1976)”, subratllant que és una obra que el Congrés va acollir del 2016 al 2020 i que “hui cobra un simbolisme especial”.

En la negativa, Vox manifesta “profund respecte a la memòria del pintor valencià”, però que no pot adherir-se a la declaració institucional. Vox diu que en un moment com l'actual de "dificultats sanitàries, socials i econòmiques" no té sentit el pronunciament d'una declaració sobre un artista en concret abans que sobre els quasi 28.000 morts a conseqüència del coronavirus.

El partit de Santiago Abascal els xifra en "quasi 30.000" i afig els "milers més amagats pel govern".

"Milers de víctimes que no han pogut tindre el comiat que mereixien ni la companyia de la seua família. Milers d'ancians morts a les residències i ocultats per la gestió criminal i negligent de l'executiu socialcomunista. Són aquestes víctimes les primeres que han de ser honrades", recalca Vox.

També et pot interessar

stats