Vox veta a les Corts una declaració en defensa dels drets de les persones LGTBI

És la primera vegada al parlament valencià que no hi ha unanimitat en una declaració institucional.

VÍDEO | Vox veta a les Corts una declaració en defensa dels drets de les persones LGTBI

Vox s'ha negat a firmar una declaració institucional de les Corts pel Dia de l'Orgull LGTBI, que se celebra aquest divendres, i ha vetat que es puga llegir en el ple l'acord signat per la resta de partits (PSPV, PP, Compromís i Unides Podem-EUPV).

Aquesta situació, que és la primera vegada que passa a les Corts, s'ha produït perquè les declaracions institucionals només poden tirar avant amb la signatura de tots els partits presents en l'hemicicle. 

El partit d'extrema dreta s'ha negat a donar supor a la declaració institucional en defensa dels drets de les persones LGTBI, segons ha explicat la síndica de Vox, Ana Vega, perquè "no volen fer un ús partidista d'aquest col·lectiu".

Amb aquest document el partits manifesten el seu reconeixement cap a la lluita pels drets de les lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, així com el seu compromís a impulsar en la tasca parlamentària totes les mesures necessàries per a erradicar la discriminació i violència cap a les persones LGTBI.

També et pot interessar

stats