Vox trenca les negociacions amb el PP a la Comunitat de Madrid

El partit d'ultradretreta acusa els populars d'incomplir l'acord a l'Ajuntament de la capital d'Espanya.

La candidata del PP a la presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
La candidata del PP a la presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso / Europa Press

Vox ha trencat les negociacions amb el PP per a formar govern a la Comunitat de Madrid perquè considera que segueix sense complir-se l'acord subscrit a l'Ajuntament de la capital.

El partit d’ultradreta creu que el PP "ha tingut temps de sobra" per a acceptar aquestes condicions, i assegura que "ja se'ls ha acabat el temps".

Ara fa una setmana, la formació va amenaçar de no donar suport a un govern d'Isabel Díaz Ayuso pel presumpte incompliment dels populars de l'acord a l'Ajuntament de la capital d'Espanya.

No obstant això, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha assegurat que no ha tingut "notícies de Vox" des de l'última reunió de la setmana passada a Cibeles, en què es van fer "una sèrie de propostes raonables i assenyades".

Maroto avisa a Vox que haurà de donar explicacions si deixa governar el PSOE

El subsecretari d'Organització del PP, Javier Maroto, ha advertit Vox que haurà d'explicar als seus votants si deixarà que el PSOE governe a la Comunitat de Madrid, per no arribar a un acord amb els populars perquè no li donen càrrecs a l'Ajuntament de la capital.

No obstant això, ha confiat que finalment s'acabarà imposant el "sentit comú" i hi haurà acord perquè governe Díaz Ayuso, encara que les negociacions entre els dos partits es troben bloquejades.

Així mateix, ha criticat l'actitud de Vox "d’alçar-se de les taules permanentment perquè no li donen càrrecs", que només demanen "cadires i estar" i no qüestions del programa amb què es van presentar a les eleccions.

Casado posa d'exemple l'acord a Andalusia

El líder del PP, Pablo Casado, ha posat com a exemple la labor del seu partit en la Junta d'Andalusia per demostrar que "sempre compleix la paraula donada" no solament en els seus programes sinó també en els acords amb altres formacions. Per a Casado és un "tòpic" que el PP no sap negociar i dialogar però considera que ha demostrat el contrari en aquests mesos que porta com a líder del partit en què, segons ha puntualitzat, ha arribat a acords amb huit partits. 

També et pot interessar

stats