Vox registra l’esmena a la totalitat als pressupostos andalusos

La formació no descarta retirar-la si s’atenen les seues peticions i si Ciutadans accepta incloure la formació d’Abascal en la negociació dels comptes.

Vox ha presentat aquest dijous en el registre l’esmena la totalitat als pressupostos andalusos
Vox ha presentat aquest dijous en el registre l’esmena la totalitat als pressupostos andalusos / José Manuel Vidal (Efe)

Vox ha complit finalment la seua amenaça i ha presentat aquest dijous en el registre del parlament d’Andalusia l’esmena a la totalitat que havia anunciat al projecte de Llei de pressupostos andalusos per a enguany. Són els primers comptes elaborats pel govern de coalició de PP i Ciutadans.

El registre l’ha fet el president del grup parlamentari, Francisco Serrano, el portaveu parlamentari, Alejandro Hernández, el diputat Rodrigo Alonso i altres membres del grup.

Hernández va justificar aquesta setmana la presentació de l’esmena a la totalitat amb l’argument què “no es tracta dels comptes d’un govern del canvi”, sinó que perfectament les podria haver presentat l’anterior executiu de PSOE amb Ciutadans. 

Vox no descarta retirar l’esmena si atenen les seues demandes i Cs també negocia

El grup parlamentari de Vox a Andalusia no ha descartat la possibilitat de retirar l’esmena si s’atenen les seues demandes, segons ha explicat Alejandro Hernández. Alhora, afirma que les negociacions no solament han de dur-se a terme amb el PP, sinó també amb Ciutadans (Cs) “perquè són els dos partits que componen el govern autonòmic”.

Els vots dels dotze diputats de Vox, que té un acord d’investidura amb el PP, són fonamentals perquè els pressupostos puguen ser aprovats.

El govern andalús intentarà “amb generositat” incorporar qüestions de Vox

El conseller andalús Elías Bendodo ha dit que, malgrat que Vox ha presentat finalment l’esmena a la totalitat als pressupostos, continuaran les negociacions “per a intentar amb generositat incorporar qüestions que ells plantegen”.

Ara, ha afegit, “necessitem el seu vot perquè es puguen aprovar els primers pressupostos no socialistes després de 37 anys a Andalusia, que augmenten la partida per a Sanitat en prop de mil milions, i també la destinada a l’educació pública i la dependència”.

Quant a les mesures que planteja Vox ha fet referència a una en concret, l’eliminació de xiringuitos, i ha indicat que en 100 dies han eliminat 101 xiringuitos entre fundacions i consorcis.

També et pot interessar

stats