Vox rebutja la petició de Pablo Casado de retirar-se de les províncies menudes per a no fragmentar el vot

El partit d'extrema dreta es presentarà en totes les circumscipcions i qüestiona que el PP siga el vot útil de la dreta.

El president popular, Pablo Casado, en una imatge d'arxiu
El president popular, Pablo Casado, en una imatge d'arxiu / Raquel Manzanares (Efe)

Vox ha rebutjat la petició de Pablo Casado de retirar-se de les demarcacions menudes per a no fragmentar el vot. Casado justificava la seua petició d'abstenció al partit d'extrema dreta de presentar candidatures en certes zones perquè -diu- "sembla que els constitucionalistes estan fragmentant el vot i creuen que sumarem com a Andalusia" sense tindre en compte que l'escenari és diferent en altres províncies que no permetran transformar els vots en escons. 

Per la seua banda, el partit de Santigo Abascal diu que la seua decisió és inamovible i en un comunicat ha recordat que el seu compromís és presentar candidatures en totes les circumscipcions.  

A més, el PP també ha iniciat una campanya per a atacar Vox i el PSOE des de grups de WhatsApp i en xarxes socials. Ho fa en un vídeo que protagonitzen Epi i Blai, on expliquen que votar la formació d'Abascal acabaria beneficant el PSOE pels efectes de la llei D'Hondt.

També et pot interessar

stats