Vox es querella contra Twitter per bloquejar-li el compte per un comentari que “incita a l’odi”

Considera que és “injustificat” i exigeix al jutjat que n’ordene la reobertura de manera cautelar.

Manuel Mariscal, responsable de Xarxes de Vox
Manuel Mariscal, responsable de Xarxes de Vox / Europa Press

Vox ha presentat una querella criminal contra Twitter després del tancament del seu compte en aquesta xarxa social. Considera que és “injustificat” i ha reclamat al jutjat que n’ordene la reobertura com a mesura cautelar mentre es resol l’assumpte.

Twitter va decidir limitar les funcions del compte de Vox per un comentari que creu que incita a l’odi i vulnera, per tant, la política de conducta d’aquesta xarxa social. La xarxa social va sol·licitar a Vox que eliminara el comentari, però el partit s’ha negat perquè interpreta que és censura i ha decidit portar l’assumpte als tribunals.

La denúncia es fonamenta en la possible comissió d’“una lesió de drets fonamentals” de Vox, com són els de llibertat d’expressió, de participació política, llibertat ideològica i pluralisme, i igualtat política.

També entén Vox que Twitter podria estar cometent un delicte d’injúries per “l’acusació falsa” de mostrar “una conducta que incita a l’odi”, un missatge que manté a la vista dels usuaris i que “lesiona, clarament, el dret a l’honor d’aquest partit polític”.

La limitació de funcions significa que els administradors del compte poden accedir-hi i enviar missatges directes als seguidors, però no poden publicar comentaris, fer “m’agrada” ni retuitar altres usuaris.

La polèmica entre Vox i el PSOE

La polèmica va començar amb una picabaralla entre Vox i la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra. “No suporten el col·lectiu LGTBI, no suporten el matrimoni entre persones del mateix sexe, no suporten la igualtat entre dones i homes, no suporten que les seues idees retrògrades no siguen les de tota la societat”, va denunciar la dirigent socialista.

“El que no suportem és que us fiqueu a casa nostra i ens digueu com hem de viure i com hem d’educar els nostres fills. I menys encara que amb diners públics promogueu la pederàstia”, van respondre en el compte oficial de Vox, que gestiona el responsable de Comunicació, el diputat Manuel Mariscal.

També et pot interessar

stats