Vox es querella contra Susana Díaz en considerar que incita a agredir els seus membres

La formació assegura que després d’acusar-los de masclistes, algun company ja ha patit pintades i insults.

La presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, en una foto d’arxiu
La presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, en una foto d’arxiu / Europa Press

L’advocat de Vox Pedro Fernández ha afirmat que es querellen contra la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, perquè està encoratjant un “atac constant” o “algun tipus d’agressió” contra els membres del partit polític de Santiago Abascal en acusar-los de “racistes” o de justificar la violència masclista durant la campanya electoral.

Així ho ha dit el lletrat als mitjans de comunicació abans de presentar aquesta querella en el Tribunal Suprem per delictes d’odi i injúries, en manifestar que "Vox és un partit d’ultradreta, racista, homòfob, xenòfob i també que justifiquem la violència contra les dones”.

“Són unes manifestacions que superen el que és el límit d’expressió i, per tant, no permetrem que ens continuen insultant com ve fent la senyora Díaz”, ha replicat Fernández. Segons ha explicat l’advocat, la querella s’interposa per a parar “aquest atac constant” contra el partit en considerar que les expressions de la presidenta andalusa està posant-los “en el punt de mira cercant que hi haja algun tipus d’agressió contra algun dels nostres membres” i promovent “l’odi entre espanyols”.

Així, preguntat per si creu que Díaz està encoratjant mobilitzacions intimidatòries, el lletrat ha insistit que està “convençut” d’açò perquè algun company ja ha patit pintades i insults, i fins i tot s’ha vist en una “situació de patir alguna agressió contra la seua integritat física”.

També et pot interessar

stats