Vox es querella contra Echenique i Teresa Rodríguez per calúmnies, injúries i odi

La formació d’ultradreta respon als dirigents de Podem, que els acusen de ser “còmplices de violadors i assassins”.

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, i la secretària general de Podem en Andalusia, Teresa Rodrígez
El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, i la secretària general de Podem en Andalusia, Teresa Rodrígez / Efe

Vox ha presentat aquest dimarts una querella en els jutjats d’instrucció de Madrid contra el secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, per delictes de calúmnies, injúries continuades i odi. Echenique va acusar a Vox de ser “còmplices dels violadors i dels assassins” per la seua postura contrària a les mesures per a lluitar contra la violència de gènere.

A més, la formació dirigida per Santiago Abascal presentarà pròximament una altra querella en el Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia contra la secretària general de Podem en aquesta comunitat, Teresa Rodríguez, pels mateixos delictes, ja que es va expressar en termes similars.

En concret, Echenique va criticar que PP i Ciutadans estigueren negociant el govern d’Andalusia “amb els còmplices dels violadors i els assassins”, en referència Vox. Rodríguez els va definir com un “partit franquista i masclista”, que no vol que es lluite contra la violència contra les dones i que per tant “és còmplice dels feminicidis”.

El subsecretari Jurídic de Vox, Pedro Fernández, afirma que no permetran que els seus votants i afiliats “siguen criminalitzats per criticar lleis que han sigut manifestament ineficaces per a resoldre la violència enfront dels col·lectius més febles de la societat”.

També et pot interessar

stats