Vox presidirà la comissió del parlament andalús que té competències sobre memòria històrica

Així consta en l'acord a què han arribat entre els grups parlamentaris després d’una ronda de reunions.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith
El secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith / Europa Press

Els grups parlamentaris andalusos han tancat un acord per al repartiment de la composició de les comissions parlamentàries per a l'XI Legislatura. D’aquesta manera, el PP-A ostentarà la presidència de cinc, mentre que el PSOE-A i Ciutadans estaran al capdavant de quatre cadascun, Endavant Andalusia de dos i Vox es farà càrrec de la presidència d'una d'elles, concretament, la de Cultura i Patrimoni, que té les competències sobre memòria històrica.

Així consta en l'acord aconseguit entre els grups i que ha sigut resultat d'una ronda de reunions que la presidenta del parlament andalús, Marta Bosquet, ha mantingut amb els diferents portaveus parlamentaris a principis d'aquesta setmana amb ànim de tancar un pacte consensuat amb totes les forces.

Així, està previst que dimecres que ve es convoquen les primeres comissions, començant amb la de Cultura i Patrimoni, on és habitual que compareguen els consellers de cada ram per a esbossar les línies polítiques que regiran les seues actuacions al capdavant de cadascun dels departaments.

També et pot interessar

stats