Vox presenta una iniciativa a les Corts per a aplicar el control parental a la Comunitat Valenciana

Nou comunitats governades pel PSOE signen un text contra aquest veto que "no té cabuda" en el sistema educatiu.

El portaveu de Vox a les Corts, José María Llanos, en una imatge d'arxiu
El portaveu de Vox a les Corts, José María Llanos, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Vox ha presentat una proposició no de llei (PNL) a les Corts per a instar el Consell a implantar el control parental a la Comunitat Valenciana, davant de la crispació "del govern socialcomunista de Pedro Sánchez" que va remetre un requeriment en què demanava la retirada d'aquesta mesura impulsada pel seu partit en el govern murcià de PP i Ciutadans.

Així ho han anunciat aquest dilluns els portaveus del grup, Ana Vega i José María Llanos, que han destacat que el control parental permet als pares autoritzar l'assistència dels seus fills a classes amb continguts sobre diversitat afectivosexual. Per a Vox, una cosa tan lògica i de sentit comú com que els pares puguen triar l'educació moral i religiosa dels seus fills, "no hauria de ser qüestionat per ningú".

Segons ha explicat, Vox proposa el control parental contra els que creuen que "els fills són de l'Estat i no dels pares". Es tracta d'un document que els pares entreguen al director a l'inici de curs per a indicar-li que, "sempre que es facen xarrades o tallers moralment controvertits o sobre sexualitat", els ho comuniquen perquè puguen analitzar-ho i decidir si els seus fills hi assisteixen o no. "No són matemàtiques, socials o ciències, són qüestions que queden fora de l'àmbit curricular i que poden atemptar contra el dret dels pares", ha recalcat Llanos.

Nou comunitats signen contra el control parental 

En el costat contrari, nou comunitats socialistes, la Comunitat Valenciana, Aragó, Astúries, les Balears, les Canàries, Castella-la Manxa, Extremadura, La Rioja i Navarra, han subscrit un text contra el control parental en el qual, sota el títol "Educar en llibertat i per a la llibertat", asseveren que aquesta mesura "no té cabuda" en el sistema educatiu espanyol.

Els responsables d'Educació d'aquestes nou comunitats afirmen, en referència a la mesura de Vox, que "el veto i la censura no són admissibles en les institucions educatives". Subratllen que els poders públics estan obligats a protegir el dret a l'educació recollit en la Constitució i al·ludeixen a "l'interés superior del menor i a la seua preparació per a l'exercici d'una ciutadania activa com a imperatius legals".

Més de 128.000 persones signen un text de rebuig al control parental

Aquesta qüestió has traspassat l'àmbit polític per a arribar a la societat on més de 128.000 persones han mostrat en Change.org el seu rebuig al control parental. Una iniciativa de les associacions No et prives i l'Associació de Famílies de Gais i Lesbianes de Múrcia (Asfagalem), regió en la qual ja s'ha implantat aquesta mesura.

També et pot interessar

stats