Vox i PP acorden governar en ajuntaments on sumen majoria absoluta

Entre els consistoris més importants on podrien governar es troben Almeria i Pozuelo de Alarcón (Madrid).

Teodoro García-Egea (PP) i Iván Espinosa de los Monteros (Vox) en una reunió al Congrés
Teodoro García-Egea (PP) i Iván Espinosa de los Monteros (Vox) en una reunió al Congrés / Rodrigo Jiménez (Efe)

El Partit Popular i Vox han assolit un "principi d'acord" per a garantir la governabilitat als ajuntaments on les dues forces siguen suficients per a formar equips de govern sense necessitat de recórrer al suport d'altres partits.

L'acord s'ha materialitzat en la reunió que han celebrat en el Congrés els equips negociadors dels dos partits, encapçalats per Teodoro García-Egea (PP) i Iván Espinosa de los Monteros (Vox). Es tracta d’un acord verbal i està pendent de desenvolupar i subjecte a unes converses sobre programes que continuaran la setmana que ve.

Entre els ajuntaments més importants on tots dos partits sumen majoria absoluta es troben Almeria i Pozuelo de Alarcón (Madrid).

Espinosa ha insistit que el seu partit no donarà suport a acords amb Ciutadans si la formació taronja no vol negociar amb ells. També ha recordat que Vox està fent "permanentment" gestos de bona voluntat amb el partit liderat per Rivera.

D’altra banda, García Egea ha considerat l'acord un "primer punt de partida interessant" per a conformar "governs de la llibertat" en contraposició a "els governs del canvi... a pitjor" que l'esquerra va activar fa quatre anys.

Així mateix, ha dit que està "dins de la normalitat" que Ciutadans parle amb el PSOE en alguns territoris.

També et pot interessar

stats