Vox ompli el Palau de Vistalegre amb la proposta de derogar la Llei de Violència de Gènere i deportar els immigrants il·legals

El partit d'extrema dreta ha fet una crida a "assenyalar als culpables de la divisió i ruïna d'Espanya" i a "combatre'ls".

El president de Vox, Santiago Abascal, durant l'acte
El president de Vox, Santiago Abascal, durant l'acte / Paolo Aguilar (Efe)

L'extrema dreta de Vox ha omplit aquest diumenge, 7 d’octubre, el Palau de Vistalegre de Madrid amb l’assistència d’unes 10.000 persones. Durant l’acte, els representants del partit han proposat derogar la Llei de violència de gènere, deportar els immigrants il·legals i eliminar les autonomies. 

Per a combatre els que desitgen "dividir Espanya", el partit ha anunciat la proposta de la suspensió de l'autonomia catalana fins a "la derrota i la depuració" dels partits que promouen l'independentisme, formacions que volen, a més, il·legalitzar. La formació ultraconservadora també s'ha mostrat partidària d'eliminar les autonomies, de manera que només hi haja un parlament per a tot Espanya. 

En matèria social, volen derogar la Llei de violència de gènere i de "totes les normes que discriminen un sexe d'un altre". En el seu lloc, reclamen una llei de violència intrafamiliar que protegisca per igual a persones majors, homes, dones i xiquets.

Durant l'acte han sigut recurrents les crítiques cap al govern espanyol per la seua política migratòria, referint-se diverses vegades a l'arribada d'immigrants com a "invasió". "La immigració no és natural quan és il·legal", han expressat diversos membres de l'executiva nacional.

Entre els assistents, es trobaven algunes cares famoses com les de l'escriptor Fernando Sánchez Dragó, el periodista Hermann Tertsch o el torero Morante de la Puebla.

També et pot interessar

stats