Vox ofereix el seu suport al PP sense entrar a governar i Feijóo ho considera "un avanç"

El president del PP assegura que el seu objectiu és aconseguir un "acord ampli i constitucional" per a poder ser investit

El líder de Vox, Santiago Abascal
El líder de Vox, Santiago Abascal / Europa Press

Vox s'ha obert aquest diumenge a donar suport a la investidura de Feijóo sense exigir entrar en el govern espanyol per a evitar un executiu del PSOE "amb els enemics d'Espanya".

"No serem un obstacle per a evitar un govern de destrucció nacional", ha subratllat el partit liderat per Santiago Abascal en un comunicat, en el qual ha assegurat que els seus 33 diputats en el Congrés donarien suport a "una majoria constitucional".

La formació ultradretana ha manifestat la seua preocupació per la possibilitat que el cap de l'executiu i secretari general del PSOE siga investit president "amb els suports del pròfug de la justícia, Carles Puigdemont, Bildu, PNB i ERC".

Respecte al recent comunicat de Vox, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo ha declarat que "és un avanç" que implica "reconéixer la victòria" i l'emmarca "en l'àmbit de constitucionalisme".

"Un acord ampli i constitucional"

Feijóo ha assegurat també que el seu objectiu és aconseguir un "acord ampli i constitucional" per a poder ser investit president del govern estatal i evitar els altres dos escenaris possibles: "o bloqueig i repetició electoral" o "una investidura del senyor Sánchez".

En un acte en la LXXI Festa do Albariño en Cambados (Pontevedra), Núñez Feijóo ha dit que compareix davant l'"interés i preocupació de la majoria dels espanyols en la situació d'incertesa política".

Censura els que estan "desapareguts", sense citar de manera expressa les vacances del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, en un moment en què, per a ell, és necessari "donar opinió i fixar posició".

Per això, ha dit que treballa en "tres escenaris", amb un primer vinculat al "bloqueig i una nova repetició electoral" i un segon lligat a "una investidura del senyor Sánchez a canvi d'afeblir l'Estat, de disminuir els interessos generals i de fer fallida el principi d'igualtat".

El tercer, segons Núñez Feijóo, és un "acord ampli i constitucional" en el qual treballarà "les pròximes setmanes" per "la governabilitat i la centralitat" que creu que portaran a "fer les reformes que Espanya necessita".

"Crec que és necessari un partit per a un govern i no 24 partits [...] Intentaré aquest acord constitucional, aquest acord ampli, amb humilitat, amb els interessos generals com a llibre de capçalera i amb respecte a tots els partits polítics", ha afegit.

També et pot interessar

stats