Vox mostra imatges de penis a les Corts per a criticar que apareguen en llibres escolars

La consellera d'Educació recorre a la ironia per a defendre la importància d'ensenyar a l'alumnat la diversitat: "La biologia és capritxosa"

La diputada Llanos Massó mostra les fotografies de penis
La diputada Llanos Massó mostra les fotografies de penis / José Cuéllar (Corts)

La sessió de control al Consell que s'ha celebrat a les Corts aquest dijous, l'última de la legislatura, ha deixat una imatge curiosa quan la portaveu adjunta de Vox ha exhibit des de l'escó un llibre de text amb fotografies de penis. Amb aquesta acció la diputada Llanos Massó pretenia criticar la presència de determinats volums en escoles que, segons ha expressat, mostren a l'estudiantat imatges de diferents tipus de l'òrgan reproductor masculí. La consellera d'Educació, Raquel Tamarit, ha replicat: "Ja sé que vostés creuen que n'hi ha una [Espanya] gran i lliure, però, afortunadament, n'hi ha de moltes maneres i hi ha moltíssima diversitat".

L'encreuament de declaracions ha començat quan la parlamentària d'ultradreta ha pres la paraula després que la síndica del seu grup, Ana Vega, formulara la pregunta de control rutinària al president Ximo Puig. "Lamente mostrar aquesta imatge en aquesta cambra", ha avisat abans d'introduir la qüestió: "Creu vosté que aquestes imatges de penis d'adults de diferents grandàries i formes beneficien els xiquets?", ha inquirit, per a acabar amb un "Deixen els xiquets en pau".

Tamarit: "La biologia és capritxosa"

En el seu torn, la consellera Tamarit ha lamentat que "amb la que cau" Vox pregunte per aquest assumpte. I ha defés que és "molt important" que l'alumnat entenga que "no hi ha res que siga únic i gran, amb la condició d'eliminar complexos i vetlar per la seua salut mental". "Si el seu grup no n'és conscient, ja li ho dic jo: la biologia és capritxosa", ha manifestat amb ironia Tamarit. La responsable autonòmica d'Educació ha conclòs amb una enumeració de tipus de cossos i característiques físiques i ha culminat la intervenció afirmant: "Tots, senyoria, són vàlids. Al cap i a la fi, perquè vosté m'entenga, la diversitat també és filla de Déu".

També et pot interessar

stats