Vox investiga un militant de Toledo condemnat per agredir un professor de la Universitat de València

José Ignacio Vega Peinado era membre de l'organització d'ultradreta Acció Radical.

José Ignacio Vega Peinado era membre de l'organització d'ultradreta Acció Radical
José Ignacio Vega Peinado era membre de l'organització d'ultradreta Acció Radical

Vox ha obert una investigació interna sobre José Ignacio Vega Peinado, un militant de Toledo que el 1995 va ser condemnat a quatre anys de presó per apallissar un professor de Sociologia de la Universitat de València. L'agressió li va causar una discapacitat del 20% a la víctima, que ha quedat coix per a tota la vida. 

Segons publica el digital lamarea.com, els fets es remunten al 1992, quan Vega Peinado, de malnom 'El Toro', era membre de l'organització neonazi Acció Radical. L'acusat va fugir del país després de la condemna, però va ser detingut a Londres per Scotland Yard i extradit a Espanya, quan el seu nom va aparéixer en una casa judicial a València, per associació il·lícita al voltant de la revista filofeixista Cirrosi, juntament amb altres nou investigats.

El jutjat penal número 8 de València va decretar una pena de dos mesos d'arrest i la dissolució d'Acció Radical i Unicorn -la societat successora de la primera- després que el magazín, l'òrgan de propaganda de les organitzacions, publicara una llista amb noms i cognoms de persones d'esquerres, homosexuals i anarquistes, com a possibles objectius del grup.

En un comunicat Vox ha explicat que José Ignacio Vega Peinado és un "militant de base" que no té "cap càrrec" dins de l'estructura del partit a Toledo i que, coneguda la informació, el partit valorarà l'aplicació del règim disciplinari en compliments dels estatuts.

"Som un partit seriós i, si en les nostres files hi ha una persona que ha comés uns fets contraris als nostres valors i estatuts, s'obrirà expedient i serà expulsat", ha explicat en una entrevista a Atresmedia el secretari general de Vox, Javier Ortega-Smith.

També et pot interessar

stats