Vox fitxa Gil Lázaro com a cap de llista al Congrés per València

A Alacant i Castelló les llistes estaran encapçalades per dos alts càrrecs de l'exèrcit ja retirats.

Vox ha fitxat l'exdiputat del PP Ignacio Gil Lázaro per a encapçalar la llista al Congrés per la província de València | À Punt
Vox ha fitxat l'exdiputat del PP Ignacio Gil Lázaro per a encapçalar la llista al Congrés per la província de València | À Punt

Vox ha fitxat l'exdiputat del PP Ignacio Gil Lázaro per a encapçalar la llista al Congrés per la província de València. Lázaro, de 61 anys edat, ha militat en el Partit Popular durant 38 anys i ha sigut parlamentari popular durant 32 anys.

Gil Lázaro ha sigut secretari primer del Congrés, diputat per València i  senador. L'històric dirigent popular va posar fi a 38 anys de militància en el PP l'any passat, ja que no sentia identificat amb el partit en l'etapa de Mariano Rajoy. 

Dos alts càrrecs de l'exèrcit ja retirats, candidats per Alacant i Castelló

Vox també ha anunciat aquest dilluns que el tinent general retirat de l'Exèrcit de l'Aire Manuel Mestre Barea serà el cap de llista al Congrés per Alacant mentre que per la província de Castelló la llista la liderarà Alberto Asarta Cuevas, general de divisió d'infanteria de terra, també ja retirat.

Manuel Mestre, nascut en 1952, es va graduar com a tinent de l'Exèrcit de l'Aire en 1975 i ha operat a Afganistan, Kuwait i Bòsnia i Hercegovina. És un dels redactors de la Doctrina Aèria Bàsica, actualment en ús en la Força Aèria Espanyola.

La seua última destinació activa va ser cap del comandament de personal de l'Exèrcit de l'Aire, fins que en 2015 va passar a la reserva, segons la biografia facilitada per Vox.

Per part seua, el general Alberto Asarta (Saragossa, 1951) va ingressar en l'Acadèmia Militar de Saragossa en 1971, va servir en la Brigada Paracaigudista, la Legió i en el Regiment d'Infanteria Canàries 50, i va exercir el comandament del Regiment d'Infanteria Mecanitzada Castella 16, des d'on va participar en missió militar a l'Iraq. És conegut per ser un dels signants del manifest en favor de Franco, el 2018.

També et pot interessar

stats