Vox firma un acord amb el PP a la Comunitat de Madrid i convida Ciutadans a sumar-s'hi

Per la seua banda, Arrimadas tanca la porta a la possibilitat que Vox entre en algun govern autonòmic o municipal.

La candidata de Vox a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio
La candidata de Vox a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio / Fernando Alvarado (Efe)

El Partit Popular i Vox han firmat un acord per a governar la Comunitat de Madrid, segons ha anunciat la candidata de Vox, Rocío Monasterio, qui ha apuntat que Ciutadans ha de decidir ara "si s'hi vol sumar o no".

"Hem firmat un acord amb el PP que inclou els llocs en la mesa i, per descomptat, els llocs en el govern i les conselleries en proporció als escons que tenim, com és lògic", ha declarat als mitjans després de la constitució del parlament madrileny. "Després ja veurem si Ciutadans s'hi vol sumar a aquest acord o no", ha afegit.

Monasterio ha assegurat que hauria preferit firmar amb el PP l'acord per a la mesa i per a la comunitat abans per a "haver estalviat als madrilenys molts dies de tortura".

El PP nega que en l'acord es reculla l'entrada de Vox

Tot i l’anunci de Monasterio, el Partit Popular ha negat que en l'acord es reculla l'entrada de la formació d’extrema dreta en un futur govern regional. A més, han aclarit que del que es parla és de "proporcionalitat en ens i pressupostos" sobre la base del nombre d'escons.

Es tracta, segons indiquen fonts populars, d'un document que "no està tancat" i que obri ara les negociacions, que tindran com a objectiu la investidura de la candidata del PP a la presidència de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso. Els populars buscaran que les altres parts, tant Ciutadans com Vox, se senten "còmodes" i vegen plasmat el "respecte als seus votants".

Ciutadans rebutja que Vox entre en governs

Per la seua banda, la portaveu de Ciutadans en el Congrés, Inés Arrimadas, ha tancat totalment la porta a la possibilitat que Vox entre en algun govern autonòmic o municipal, tot i l'acord aconseguit aquest dimarts per a la mesa de l'Assemblea de Madrid. "Una cosa és la mesa i una altra els governs", ha dit.

Arrimadas ha recordat l'acord de l'executiva de Cs, pres fa més d'una setmana, pel qual es va decidir per unanimitat que no hi hauria cap pacte tripartit per a governar cap comunitat autònoma ni cap ajuntament. "El nostre soci preferent és el PP", ha assegurat la dirigent de la formació taronja, qui veu més a prop ara arribar a un acord amb el PP per a governar la Comunitat de Madrid.

En aquest sentit també s’ha pronunciat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ha assegurat que el seu partit ni ha firmat ni firmarà un acord per a governar al costat de Vox a la Comunitat de Madrid. Rivera ha recordat que té el "mandat" de la seua executiva de pactar aquest govern amb un sol soci, preferentment amb el PP.

També et pot interessar

stats