Vox demana que se suspenga el ple de les Corts pel positiu en coronavirus d'Ortega Smith

Els seus 10 diputats autonòmics també van assistir a l'acte del partit d'ultradreta a Vistalegre.

La síndica de Vox, Ana Vega, en imatge d’arxiu
La síndica de Vox, Ana Vega, en imatge d’arxiu / Europa Press

El grup parlamentari de Vox a les Corts ha demanat que se suspenguen el ple d'aquesta setmana i les comissions parlamentàries, i ha anunciat que els seus diputats autonòmics no acudiran al parlament valencià.

Els deu diputats de la formació d'ultradreta van estar aquest cap de setmana en l'acte del seu partit a Vistalegre, a Madrid, al qual també va assistir el secretari general, Javier Ortega Smith, que ha donat positiu en les proves de Covid-19.

Cap dels deu diputats diu tindre símptomes d'estar infectat però, "per precaució i responsabilitat" no acudiran el ple de les Corts com han fet els representants de Vox en el Congrés, Senat i en diferents ajuntaments. La Mesa de les Corts decidirà dimecres, abans de l'inici del ple, si se celebra o no, i han explicat que de moment no hi ha constància que cap persona de la institució estiga infectada pel coronavirus.

Cantó també advoca per suspendre'l

El portaveu de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, respecte a la possibilitat de suspendre el ple de les Corts, s'ha mostrat partidari d'ajornar-ho "per responsabilitat". Segons ha indicat a través d'un comunicat, ha defensat que s'estenguen a tot el personal de la cambra les proves previstes per als diputats del grup parlamentari de Vox després de conéixer-se el positiu del seu secretari general.

Cantó també ha exigit una reunió urgent dels grups parlamentaris amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, perquè expliquen quines mesures està adoptant el Consell per a frenar el coronavirus.

També et pot interessar

stats